Een nieuw seizoen

Henk Jan KamsteegBlog

Na zeven jaar mee te hebben mogen vechten in de strijd tegen slavernij, vertrek ik per 1 september bij de mooiste NGO ter wereld: International Justice Mission (IJM).

Talloze verhalen die ik nooit zal vergeten:

– De doodse ogen van het meisje in Mumbai die te koop stond voor seks.
– Het verschrikkelijke verhaal van Vijaj die vertelde niet eens zijn eigen kind te mogen begraven omdat hij moest werken als slaaf.
– De tientallen meisjes uit Manila die op een geheime locatie werden gebracht nadat zij waren bevrijd uit een bordeel en die wij te eten gaven.
– De moedige collega’s in het veld die met gevaar voor eigen leven het gevecht tegen slavernij en mensenhandel aangaan.

Het was een eer de afgelopen zeven jaar dit mooie werk te mogen doen en te helpen bouwen aan de organisatie in Nederland. Ik zal dus zeker betrokken blijven als donateur en wellicht later als vrijwilliger.

Maar nu… Nu ga ik aan de slag in een nieuwe rol als Company Coach en Trainer van het mooie bedrijf AAme, waar ik eerder dit jaar de medewerkers al heb mogen trainen in leiderschap en storytelling. Een geweldige nieuwe kans en een mooie blijk van vertrouwen.

Naast mijn werk voor AAme ga ik mijn eigen bedrijf Proistamenos verder uitbouwen. Trainen, coachen, consultancywerk en lezingen geven. En schrijven natuurlijk. In oktober komt mijn nieuwe boek ‘Spreken met Passie; de kracht van storytelling’ uit.

Een nieuw seizoen dus. Een waarin ik meer ruimte in mijn agenda krijg voor jouw groei!