Ik mis meester Meijer…

Henk Jan KamsteegBlogLeave a Comment

Op de basisschool was hij mijn favoriete leraar: meester Meijer. Niet alleen omdat het een aardige vent was, maar vooral omdat hij zo geweldig goed verhalen kon vertellen. Zodra hij zei dat we de boeken en schriften in onze vakken mochten stoppen, wist ik genoeg: tijd voor een verhaal! Een van de weinige momenten waarop ik wel mijn mond hield in de klas.

Mijn liefde voor storytelling was geboren.

Tijdens de paar maanden dat ik na mijn studie in New York verbleef, was een bezoek aan Redeemer Presbyterian Church vaste prik. Niet omdat de kerkdiensten zo spectaculair waren, wel omdat voorganger Tim Keller geweldig kon preken. Eindelijk een voorganger die mij van begin tot eind wist te boeien.

Een van de leiderschapsgoeroes met wie ik direct wegliep, is Ken Blanchard. Op geniale wijze weet hij ingewikkelde zaken simpel te brengen. In zowel zijn boeken als lezingen doet hij dit vooral door verhalen te vertellen.

Twee dingen hadden bovengenoemde sprekers gemeen. Ze vertelden verhalen en ze spraken met passie. Een mix die mij uren achtereen kan boeien!

Wil jij ook een meester Meijer worden…? Laat je coachen in ‘Spreken met passie’!

Laten we van elkaar blijven leren. Geef hieronder jouw reactie.