Trainingen, coaching, lezingen en consulting waar iedereen blij van wordt. Leidinggevenden en medewerkers!

WAAROM WE NET KLEINE BABY’TJES ZIJN…

01-06-2018

WAAROM WE NET KLEINE BABY’TJES ZIJN…

WAAROM WE NET KLEINE BABY’TJES ZIJN…

Natuurlijk genoot ik van de komst van onze drie meiden. Maar er waren momenten dat ik mij afvroeg waar wij in hemelsnaam aan waren begonnen… Die momenten vonden vooral plaats om 2:00 ’s nachts. En om 3:00… En om 4:00.

 

‘Voed mij!’
‘Verschoon mij!’
‘Knuffel mij!’

‘Dien mij!’

Soms herken ik deze hartkreten nog steeds bij volwassenen om mij heen. En ja, ook in mijzelf.

De luiers ontgroeid, het gedrag niet.

‘Voed mij!’
‘Beloon mij!’
‘Luister naar mij!’

‘Dien mij!’

Verdrietig soms. Maar als het gaat om een hartenkeet van je leidinggevende wordt het van verdrietig bijzonder ernstig.

Leidinggevenden zijn er niet om gediend te worden, maar om te dienen.
Wanneer we het nog net zo uitschreeuwen als die baby in de wieg, zijn we simpelweg nog niet klaar voor een rol als leidinggevende.

 

Investeer jij al in dienend leiderschap? 

Ontvang een gratis e-book over Dienend Leiderschap, krijg je laatste blogs over leiderschap en storytelling in je inbox en mis niets! Meld je hier aan… >>

Henk Jan Kamsteeg was jurylid van managementboek van het jaar, schreef acht boeken over leiderschap en storytelling en is spreker over onderwerpen als dienend leiderschapinclusief leiderschap en storytelling. Regelmatig publiceert Henk Jan op deze site boekbesprekingen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.