Dienend leiderschap

Wie oprecht geïnteresseerd is in de vraag hoe leiding te geven, zal moeten beginnen met naar zichzelf te kijken: wil ik een zelfdienend of een dienend leider zijn? Henk Jan zal in deze training dus geen trukendoos opengooien, maar deelnemers een spiegel voorhouden.

Aan de orde komen het Hart en het Hoofd van de leider. Duidelijk zal worden dat dienend leiderschap:
– geen trucje is, maar een kwestie van het hart
– niet soft is, maar uiterst effectief
– geen hype is, maar noodzakelijk voor deze tijd.

Na het Hart en het Hoofd ruim aandacht voor praktische tips hoe dienend leiderschap in de dagelijkse praktijk Handen en voeten geven. Hierbij wordt het situationeel leiderschap als model ingezet. Dit is meest praktische en gebruikte leiderschapsmodel ter wereld. Vandaag leren, morgen mee aan de slag!

DEELNEMERS BEOORDELEN DEZE TRAINING GEMIDDELD MET EEN 9,2!

“Binnen onze onderneming AAme Adviseurs B.V. willen wij het liefst met collega’s werken die o.a. de volgende eigenschappen hebben;

Betrokken, beloftes nakomen, communicatief sterk, dienend, fijn in omgang, enthousiast, behulpzaam, recht door zee, van aanpakken houden, ondernemend, leert van fouten, houden van het vak, houden van de onderneming, flexibel enzovoorts.

Deze doelstelling is middels trainingen in o.a. dienend leiderschap, storytelling en persoonlijkheidsanalyse (disc) haalbaar, mits de trainer ook persoonlijk deze eigenschappen bezit.

Met behulp van Henk Jan Kamsteeg hebben wij ons doel behaald en durf ik te stellen dat de organisatie is getransformeerd naar Dienende adviseurs met een persoonlijke en simpele aanpak.”

 – Adrie A.M. de Poorter,  CEO & International Employment, Compliance and Tax Law Advisor

Henk Jan Kamsteeg is auteur van het boek Dienend Leiderschap.
Lees het voorwoord van Ken Blanchard en het eerste hoofdstuk hieronder online:

Neem contact met ons op