Trainingen, coaching, lezingen en consulting waar iedereen blij van wordt. Leidinggevenden en medewerkers!

MIJN BOEKEN TOP-5 2019

12-12-2019

MIJN BOEKEN TOP-5 2019

MIJN BOEKEN TOP-5 2019

Niet alleen schreef ik dit jaar zelf het boek ‘Spreken met Passie’ (dat iedereen die wel eens een presentatie geeft uiteraard gewoon moet lezen !), ook mocht ik veel boeken over leiderschap en storytelling lezen en recenseren (dank uitgevers voor een mooie samenwerking!).

Bij deze mijn persoonlijke top 5 van 2019. 

1) De power van een contentplatform – Cor Hospes

Wat werd ik blij van dit boek! Een grote bevestiging van wat ik al een tijd predik – en waarover ik menig discussie heb gevoerd met marketeers. Een citaat dat mij zal bijblijven is: “Marketeers vertellen dat je een rockster bent, contentmarketeers bewijzen dat je er een bent.”

Niet alleen was dit boek voor mij een bewijs dat ik echt niet helemaal gek geworden ben met mijn passie voor storytelling, ook heb ik het direct kunnen toepassen als Company Coach bij AAme en zal er binnenkort een mooi contentplatform van AAme online staan. Dank Cor, voor het schrijven van dit boek!

Lees mijn recensie hier.

2) Klantgericht leiderschap  – Sydney Brouwer

Mooi aan het boek van Sydney (en ook jij bedankt dat je de moeite hebt genomen je visie op papier te zetten!) is dat hij geen trucje deelt, maar zijn hart. Klantgerichtheid is niet iets wat je voor het geld zou moeten doen, maar omdat het in je DNA zit. Wat kan ik voor je betekenen? Hoe kan ik jou dienen? Ik zou er heel wat voor over hebben wanneer meer bedrijven dit leren inzien.

Lees mijn recensie hier.

3) De Ladder – Ben Tiggelaar

Ik dacht eerlijk gezegd dat ik zijn verhaal over verandermanagement inmiddels wel kende. Maar niets was minder waar toen ik Tiggelaars ‘De Ladder’ las. Sindsdien ligt het boek op mijn werktafel bij AAme en gebruik ik de theorie voor een-op-een coaching en in mijn trainingen over (persoonlijk) leiderschap. Veranderen kan! Mits je de juiste stappen zet.

Lees mijn recensie hier.

4) Vijfsterren communicatie – Carmine Gallo

Eerder las ik al zijn andere boeken over spreken in het openbaar (niet voor niets staan zij in de bronvermelding van mijn eigen boek ‘Spreken met Passie’). Wat een geweldige schrijver en verhalenverteller! Wie nog niet overtuigd is van de kracht van storytelling: lees dit boek en laat je omverblazen. Of zoals Warren Buffet – niet de kleinste – het stelt: “Iemand die zijn spreekvaardigheid verbetert, kan hiermee zijn waarde met 50 procent vermeerderen.”

Lees mijn recensie hier.

5) Het oneindige spel – Simon Sinek

Ik kan – en wil – in deze top-5 niet om het nieuwste boek van Simon Sinek heen. Nee, nieuw is wat hij schrijft allemaal niet. En ja, het boek had best korter gekund. Maar ook: wat een belangrijke boodschap! Stop in hemelsnaam met het korte termijn denken (“eindige spel”), maar leer op de lange termijn te denken (“oneindige spel”). Probeer als bedrijf of organisatie echt verschil te maken. Het kan – moet! – zoveel anders! Blij dat de nog jonge Sinek met zijn boodschap het stokje overneemt van mijn oude held Ken Blanchard, die al decennia dezelfde boodschap predikt.

Lees mijn recensie hier.

En mag ik tenslotte nog een laatste oproep doen? (En ja dit mag, want het is nu eenmaal mijn eigen blog, halleluja) Leidinggevenden, jullie hebben een mooie job! Jullie hebben veel verantwoordelijkheden! Neem je job serieus. Blijf leren. Blijf lezen! Mag ik je uitdagen minstens een boek per maand te lezen? (Dat is misschien een Netflix-serie minder. Maar wat zal iedereen – medewerkers en klanten – winnen bij deze investering van jou!)

Ontvang een gratis e-book over Dienend Leiderschap, krijg je laatste blogs over leiderschap en storytelling in je inbox en mis niets! Meld je hier aan… >>

Henk Jan Kamsteeg was jurylid van managementboek van het jaar, schreef acht boeken over leiderschap en storytelling en is spreker over onderwerpen als dienend leiderschapinclusief leiderschap en storytelling. Regelmatig publiceert Henk Jan op deze site boekbesprekingen.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.