Een ode aan lezen

Henk Jan KamsteegBlogLeave a Comment

Een schrijver leest.
Een spreker luistert.
Een leider dient.

Vanzelfsprekend, lijkt me.

Kan het een echt zonder het ander?

Onlangs werd mij met verbazing gevraagd of ik echt elke week een boek over leiderschap lees. Misschien wel, ja. Ik ben echter meer verbaasd over anderen die helemaal niets lijken te lezen. Geen woord. Alsof we verder proberen te rijden op een lege tank. Pruttel, pruttel, prutt….

Jim Collins, ja daar is hij weer, schreef in zijn geweldige boek ‘Good to Great’ dat geweldige leiders altijd willen blijven leren.

Wat weet ik nog niet?
Hoe kan ik groeien?
Hoe word ik een betere versie van mijzelf?

Echt lezen, is lezen met het verlangen wijsheid in je op te zuigen. Alsof je tot in de kleine uurtjes met de auteur zit te borrelen en alles wat hij (of zij) aan levenservaringen met je deelt  in je opneemt, overdenkt en onderzoekt of je dit voor jezelf kunt toepassen.

Geschreven woorden kunnen waardevoller zijn dan welk ander geschenk ook. 

Kennis. Wijsheid. Levenservaringen.

In hemelsnaam, pak een boek!

Laten we van elkaar blijven leren. Geef hieronder jouw reactie.