Bizarre verhalen van misbruik

Henk Jan KamsteegBlog

Misselijk zit ik aan mijn bureau. Boos ook. 

Ik kijk naar een foto van de peuter Aaron. Het mannetje zit op een blauw, kunststoffen schommelpaard. Hij houdt zich stevig vast aan de handvaten. Op de vloer liggen enkele knuffels en speelgoed. 

Het zou een gewone foto moeten zijn. Maar dat is het niet. Omdat ik weet wie het jochie is en wat hem is aangedaan. 

De foto is gemaakt kort na zijn bevrijding. Aaron werd seksueel misbruikt voor de webcam. Hij was twee jaar oud toen wij hem weghaalden uit zijn huis. Juist de plek waar hij veilig had moeten zijn, werd de plek waar hij slachtoffer werd van grof geweld. Slachtoffer van zijn eigen vader. 

Zijn vader!

In de jaren dat ik nu voor International Justice Mission (IJM) werk, heb ik veel verhalen gehoord en gedeeld over geweld tegen de meest kwetsbaren.

Ouders die hun overleden kindje niet mochten begraven omdat de eigenaar van de steenfabriek waar zij werden vastgehouden hen niet toestond zijn terrein te verlaten. 

Een jonge moeder die zes maanden met haar zoontje werd opgesloten in een donkere kale ruimte omdat zij commentaar had geleverd op de arbeidsomstandigheden in de zijdefabriek waar zij werd uitgebuit.

Vrouwen en jonge meisjes die ritueel werden misbruikt in een tempeltje die speciaal voor deze misdaad was gebouwd.

Het zijn de bizarre verhalen achter de cijfers van moderne slavernij.

Het verhaal van Aaron raakt me. Misschien wel meer dan anders. Het slachtoffertje is zo klein. De misdaad zo groot. En dat omdat westerse mannen hun bevrediging zoeken in beelden van seksueel misbruik van peuters. 

Ik kijk weer naar de foto. Het kereltje op zijn schommelpaard. Tranen komen op.

Het mogen nu ook tranen van blijdschap zijn. Aaron is vrij. Een nieuwe papa en mama sluiten hem dagelijks in hun armen. Zij geven hem wat ieder kind nodig heeft. Bescherming. Plezier. Liefde. 

Echte liefde.

Aaron is voor mij het gezicht van de tienduizenden kinderen die nog steeds dagelijks slachtoffer zijn van online seksueel misbruik voor de webcam. Samen met door IJM getrainde lokale autoriteiten zullen we in de Filipijnen blijven vechten tegen deze plaag van geweld. Tot ieder kind vrij is.

In deze strijd hebben wij uw tranen nodig. En uw gebed. En uw donaties. 

Vecht u mee voor peuters zoals Aaron? Ga nu naar www.ijmnl.org